CICLE DE LA VIDA- CADENA ALIMENTÀRIA

CICLE DE LA VIDA:

-La vida marina, vida en la mar o vida oceànica, la conformen les plantes, els animals i altres organismes que viuen en l’aigua salada dels mars i oceans, o l’aigua salobre dels estuaris costaners. En un nivell fonamental, la vida marina ajuda a determinar la naturalesa mateixa del nostre planeta.

CADENA ALIMENTÀRIA:

-Una cadena alimentària és una representació simplificada de la interacció entre les diferents espècies d’un ecosistema a través de la seua alimentació. En aquesta cadena la matèria i l’energia es van traspassant d’un organisme a un altre.

·La cadena alimentària es divideix en quatre escalons:

 

-Primer escaló (productors primaris) : els organismes de nivell inferior capten l’energia solar mitjançant la fotosíntesi i són els que converteixen la matèria orgànica a partir de la inorgànica.
Exemples:
· Fitoplàncton: Els organismes vegetals microscòpics. Hi ha tants exemplars en la mar que ells sols duen a terme la meitat de la fotosíntesi realitzada a tot el món.
· Algues: Menjar tradicional que es menja a tot el món. Les algues roges per a sobreviure només necessiten llum i aigua.

-Segon escaló (consumidors de primer ordre): Els consumidors de primer ordre s’alimenten principalment dels productors primaris. Aquestes espècies es reprodueixen molt ràpid i constituïen gran part de la biomassa del oceans.
Exemples:
·Zooplàncton: Aquests animals xicotets s’alimenten de fitoplàncton i serveixen per a alimentar els peixos.

-Tercer escaló (depredadors intermedis): Destaquen per menjar carn i són vitals per a controlar els peixos de nivell inferior.
Exemples:
·Abadejo d’Alaska: Encara que la seua biomassa ha disminuït durant aquests anys, continua sent el major recurs de pesca per a tots els dels Estats Units d’Amèrica per la seua enorme grandària.

-Quart escaló (grans depredadors): Mengen carn i mengen animals més xicotets. De reproducció lenta, figuren com els peixos amb major energia.
Exemples:
Salmó atlàntic: La major part del salmó atlàntic, venut als Estats Units d’Amèrica procedeix de piscifactories, on allí mengen pinso d’animals de peix salvatge.

– A mes dels quatre escalons, estan els descomponedors.
Els descomponedors són:
Els cossos dels consumidors primaris. Els organismes de nivell inferior capten l’energia solar mitjançant la fotosíntesi i són els que converteixen la matèria orgànica a partir de la inorgànica.